de plek om terug bij jezelf te komen...ont-moet jezelf - Lichter leven, bewust leven- coaching & lichaamswerk

Zen Shiatsu - de genezende kracht van aanraking  
Shiatsu massage is een oude geneeswijze uit Japan. Deze vorm van drukpunttherapie geeft ontspanning en vitaliteit en bevordert je gezondheid, verbetert je lichaamshouding en uitstraling. 

Het werkt goed tegen vermoeidheid en stress en verlicht gezondheidsklachten zoals hoofdpijnen, koudeklachten, zenuwachtigheid en stijfheid in het lichaam. 

Deze methode komt van oorsprong vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en is door de Japanners verder ontwikkeld. Het is een soort Acupunctuur, maar dan zonder de naalden en in plaats daarvan fijne warme handen, voor veel mensen heerlijk ontspannend.

Bij Zen Shiatsu wordt gewerkt vanuit de kennis van de meridianenleer (meridiaan = energiebaan (met levensenergie) die vanuit een orgaan door het lichaam heen loopt, over het hoofd, de rug, nek, schouders, armen, benen, handen en voeten, met diverse invloeden op ons lichaam en hoe we ons gedragen en voelen).

Er wordt gebruik gemaakt van de genezende kracht van aanraking: druk, massage, rekken en strekken. Het op deze manier bewerken van het lichaam bevrijdt de levensenergie (Oosters: Qi of Ki of Prana) die bij gezondheidsproblemen vast is gaan zitten (denk bijvoorbeeld aan stress, spijsverteringsklachten, stijfheid). 

Shiatsu massage maakt de energie in het lichaam los en laat het weer natuurlijk stromen, het brengt het hele systeem weer in balans. Het geeft een 'duwtje' naar zelfherstel, lichaam en geest ontspannen diep en komen weer beter in balans en krijgen daardoor ook weer meer energie.

Vanuit de westerse medische inzichten is bekend dat massage ontspannend en stressverlagend werkt. Ook is bekend dat massage het immuunsysteem versterkt. Dit komt doordat je lichaam endorfinen en oxytocine aanmaakt wanneer het gemasseerd wordt. 

Waarom Zen Shiatsu volgens Masunaga
Ik werk volgens het Zen Shiatsu systeem van Masunaga. Belangrijke verschillen ten opzichte van andere behandelsystemen zoals fysiotherapie, maar ook andere vormen van Shiatsu:
- er wordt een diagnose gesteld (via 'hara lezen', observatie, en vragen stellen), waarna de juiste behandeling voor deze persoon wordt bepaald, de persoon wordt weer in balans gebracht,
- de behandeling wordt helemaal op de persoon afgestemd, en op de huidige situatie/conditie van deze persoon, geen enkele behandeling is dus hetzelfde (ik werk dus niet met standaard 'recepten' aangezien dit nooit de kern aan kan pakken),
- het hele lichaam wordt behandeld, van het hoofd tot aan de tenen,
- een holistische visie, er wordt naar je hele leefstijl gekeken en je krijgt een totaalbehandeling
- het werkt diep, therapeutisch, op lichaam en geest
- de meridianenleer wordt toegepast = kennis van de 'bekende' meridianen (= energiebanen) maar ook de zogenaamde extensies, waardoor ook goed op de emoties wordt behandeld,
- de cliënt blijft aangekleed en wordt op de grond liggend en/of zittend (op matten en kussens) behandeld
- de behandelaar werkt niet met kracht maar met zwaartekracht en vanuit de eigen 'hara'. 

Shiatsu als preventie en om er beter uit te zien
Shiatsutherapie werkt heel goed voor iedereen als preventie, om gezond te blijven en je lekker in je vel te blijven voelen en er goed uit te blijven zien. Neem dan periodiek, bijvoorbeeld elke week, elke 2 weken of elke maand, een Shiatsu behandeling. Bij klachten zijn in het begin meerdere behandelingen in een kortere periode nodig. Chronische klachten hebben meer tijd nodig om te herstellen dan acute klachten. 
Met deze vorm van Shiatsu voorkom je ziekten en verminder je symptomen van bestaande ziekten, je vertraagt veroudering. De kwaliteit van het leven kan aanzienlijk worden verbeterd. Je helpt het zelfherstellend vermogen van het lichaam dat altijd streeft naar balans.

Shiatsu voor een gezonde zwangerschap maar ook daarna
Shiatsu kun je goed toepassen als voorbereiding op een gezonde zwangerschap en bevalling. Voorafgaand aan de zwangerschap kan regelmatige Shiatsu de vruchtbaarheid bevorderen. Wanneer het lichaam soepel en ontspannen is zijn er tijdens de zwangerschap en bij of na de bevalling minder problemen. Om postnatale depressie en vermoeidheid te behandelen/voorkomen kun je ook goed werken met Shiatsu, oefeningen, voeding. Ik help je graag.

De behandeling
Wanneer je voor het eerst komt hebben we een kort gesprek over je klachten, je gezondheidsgeschiedenis en je leef- en werksituatie. Wanneer de behandeling start zal ik eerst je buikgebied diagnosticeren, het zogenaamde 'hara lezen'. Op deze manier kan ik voelen welke behandeling jou het beste ondersteunt. Daarnaast kan ik je oefeningen laten doen, waarbij ik je observeer. Door te kijken hoe je deze oefeningen doet en ervaart weet ik hoe de energie in jouw lichaam stroomt en kan ik bepalen welke behandeling ik bij jou het beste kan inzetten.
 
Tijdens de behandeling blijf je aangekleed en word je liggend of zittend op een dikke mat of kussens op de grond, gedurende ongeveer een uur behandeld. Trek dan ook gemakkelijk zittende kleding en schone sokken aan als je deze behandeling ondergaat.
Bij het consult kunnen specifieke oefeningen voor jou en voedingsadviezen die bij jou passen besproken worden. Bij vervolgbehandelingen werken we stap voor stap door op je ontwikkelingen. Afspraak maken? Mail mij meteen en klik hier.

YIN YOGA MEDICINE  
persoonlijke begeleiding bij stijfheid, mentale disbalans en pijnklachten. 

Door yogahoudingen te combineren met verzachtende, danwel ondersteunende aanrakingen vanuit de Shiatsu leer en losmakende technieken uit de Osteopathie, maar ook zachte aanrakingen uit de CranioSacraal, worden onderliggende spanningen, die chronische stijfheid- en pijnklachten geven, maar ook emotionele disbalans, verzacht. 
Het lichaam neigt altijd naar herstel en met begeleiding vanuit de Yin Yoga Medicine wordt het herstel ondersteund. Ook bij de diagnose 'versleten' kan dit mogelijk iets voor je doen.

Met Yin Yoga Medicine wordt de cliënt begeleid naar meer balans, het zelfherstellend vermogen, dat iedereen heeft, wordt ondersteund. Er wordt zowel gewerkt op lichamelijk als op energetisch gebied. Een mogelijke oplossing voor klachten waarvoor in het reguliere medische circuit geen oplossing wordt gevonden. Of klachten die bij andere zorgverleners geen blijvend resultaat bieden.


 
 Prijzen:

Zen Shiatsu & Yin Medicine consulten:

Intake Zen Shiatsu/Yin Yoga Medicine met behandeling, 90 minuten, € 97,-
opvolgconsulten Shiatsu/Yin Medicine 4 sessies 60 min. € 260,- 

Combinatie Shiatsu of Yin Medicine met Access Bars, Energetische Facelift, Energetische healing 90 minuten ook mogelijk, 4 sessies 90 minuten € 333,-.

3 privélessen Yin Yoga (Medicine) € 185,-
een eerste kennismakings privéles Yin Yoga is mogelijk, € 65,-.


Maak direct een afspraak via de mail, geef je voorkeursmomenten (maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag of vrijdagmiddag) aan, met een klik op : mail

Maatwerk
Persoonlijke begeleidingstrajecten met combinaties van mijn diensten mogelijk, dit is maatwerk en er wordt hiervoor dan ook eerst een begeleidingsvoorstel gedaan. 
Neem contact op voor meer gedetailleerde info. Vraag gerust naar de mogelijkheden via de  mail. (hier klikken).
  

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint